Fenyklový salát s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 50 g
- Sodík 4173 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 344.7 mg
- Vláknina 32093.7 mg
- Vitamín A 32093.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme na kousky hlízy fenyklu a omyjeme. Ve vroucí vodě vaříme 15 minut doměkka a pak slijeme.
-
2
Na octovou zálivku vložíme všechny suroviny do sklenice se šroubovacím víčkem a zatřepeme s ní, aby se důkladně promíchaly. Zálivku dáme do lednice, aby zhoustla.
-
3
Fenykl rozložíme na servírovací tác, přelijeme zálivkou, ozdobíme olivami a podáváme.