Řecký bramborový salát
Suroviny
- 900 g Brambory
- 175 g Sýr Feta
- 50 g Olivy černé
- 125 ml Citronová šťáva
- 125 ml Olej olivový
- 6 ks Ančovičky konzervované
- 1 ks Cibule červená
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 43 g
- Sodík 2856 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 72.3 mg
- Draslík 1521.2 mg
- Vláknina 14867.4 mg
- Vitamín A 14867.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.7 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Doměkka dusíme 10 minut brambory a poté necháme zchladit.
-
2
Šleháme citronovou šťávu, česnek, olej, mátu a oregano, dokud se vše nespojí. Osolíme a opepříme.
-
3
Do velké mísy vložíme brambory a velké kusy překrojíme.
-
4
Přidáme polovinu zálivky, promícháme a necháme vychladnout. Brambory nasáknou lépe zálivku, když jsou ještě teplé.
-
5
Přidáme papriku, cibuli, rajčata, sýr feta a olivy a přelijeme zbytkem zálivky.
-
6
Ozdobíme ančovičkami a podáváme chlazené.