Labužnická paštika z husích jater
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
- 50 g Hovězí uzený jazyk
- 400 g Játra husí
- 100 g Játra telecí
- 50 g Šunka dušená
- 150 g Vepřové maso libové
- 150 g Telecí maso přední
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Paštikové koření
- 2 polévková lžíce Víno červené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 10 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 308.7 mg
- Draslík 188.4 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 392.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Housku namočíme do vína a vymačkáme. Polovinu husích jater, slaniny, masa, telecích jater a housku jemně umeleme.
-
2
Přidáme vejce a našleháme do pěny. Zbytek jater, slaninu, šunku a uzený jazyk nakrájíme na malé kostičky, přimícháme do směsi, osolíme a okořeníme.
-
3
Důkladně promíchanou směsí naplníme sádlem nebo tenkými plátky slaniny vyloženou formu.
-
4
Zakryjeme a vaříme v páře asi 2 hodiny.
-
5
Necháme vychladnout, vyklopíme a nakrájíme. Podáváme obložené syrovou nebo nakládanou zeleninou.
-
6