Paštika z husích jater

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 300 g Játra husí
  • 200 g Vepřové maso libové
  • 100 g Husí sádlo
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paštikové koření
  • 0.125 l Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 223.8 mg
  • Draslík 112.2 mg
  • Vláknina 340 mg
  • Vitamín A 340 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 515.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na sádle.

  • 2

    Husí játra, maso a podušenou cibuli umeleme na jemno. Do směsi zašleháme vejce, smetanu, koření a sůl. Na závěr přimícháme třetinu nadrobno nakrájené slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na

  • 3

    tenké plátky, vyložíme formu a naplníme směsí.

  • 4

    Povrch poklademe plátky slaniny, zakryjeme a asi hodinu vaříme ve vodní lázni.

  • 5

    Hotovou paštiku necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu