Paštika z husích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 24 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 223.8 mg
- Draslík 112.2 mg
- Vláknina 340 mg
- Vitamín A 340 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 515.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na sádle.
-
2
Husí játra, maso a podušenou cibuli umeleme na jemno. Do směsi zašleháme vejce, smetanu, koření a sůl. Na závěr přimícháme třetinu nadrobno nakrájené slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na
-
3
tenké plátky, vyložíme formu a naplníme směsí.
-
4
Povrch poklademe plátky slaniny, zakryjeme a asi hodinu vaříme ve vodní lázni.
-
5
Hotovou paštiku necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.