Vepřová huspenina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1839 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 106 g
- Sodík 65572 mg
- Bílkoviny 177 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 664.4 mg
- Draslík 1347.6 mg
- Vláknina 29333.3 mg
- Vitamín A 29333.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nožičky s hlavou velmi dobře očistíme (odrhneme nebo opálíme), řádně omyjeme a dáme vařit spolu se nakrájenou zeleninou a cibulí do osolené vody. Jakmile je maso měkké, vyjmeme je. Maso z hlavy obereme a oboje rozkrájíme na malé kostičky. Nožičky ve vývaru ponecháme, přidáme koření s octem a necháme ještě vařit, dokud nejsou zcela měkké. Následně je vyjmeme, vykostíme a nakrájené maso z nich přidáme k ostatnímu.
-
2
Maso dáme do hlubší mísy, zalijeme procezeným vývarem, dle libosti dochutíme a dáme ztuhnout.
-
3
Před zalitím vývarem můžeme k masu přidat sladkokyselé okurky nakrájené na plátky.
-
4
Jako přílohu podáváme drobně rozkrájenou cibuli, ocet, saláty, strouhaný marinovaný křen a chléb.