Vepřová huspenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Vepřová plec
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 0.5 ks Vepřová hlava
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 4 ks Vepřové nožičky
  • 1 šálek Zelenina kořenová
  • 4 šálek Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1839 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 65572 mg
  • Bílkoviny 177 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 664.4 mg
  • Draslík 1347.6 mg
  • Vláknina 29333.3 mg
  • Vitamín A 29333.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nožičky s hlavou velmi dobře očistíme (odrhneme nebo opálíme), řádně omyjeme a dáme vařit spolu se nakrájenou zeleninou a cibulí do osolené vody. Jakmile je maso měkké, vyjmeme je. Maso z hlavy obereme a oboje rozkrájíme na malé kostičky. Nožičky ve vývaru ponecháme, přidáme koření s octem a necháme ještě vařit, dokud nejsou zcela měkké. Následně je vyjmeme, vykostíme a nakrájené maso z nich přidáme k ostatnímu.

  • 2

    Maso dáme do hlubší mísy, zalijeme procezeným vývarem, dle libosti dochutíme a dáme ztuhnout.

  • 3

    Před zalitím vývarem můžeme k masu přidat sladkokyselé okurky nakrájené na plátky.

  • 4

    Jako přílohu podáváme drobně rozkrájenou cibuli, ocet, saláty, strouhaný marinovaný křen a chléb.

Komentáře k receptu