Krém z husích jater

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Játra husí
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Hřebíček
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1042 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 733.8 mg
  • Draslík 1707.3 mg
  • Vláknina 55213 mg
  • Vitamín A 55213 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 150 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na lžíci másla osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme omytá játra,

  • 2

    sůl, koření, víno a vývar. Dusíme asi půl hodiny.

  • 3

    Studená játra prolisujeme nebo rozmixujeme a utřeme se změklým máslem. Ochutíme worcestrem a dosolíme.

Komentáře k receptu