Salát s divokou rýží a špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 11 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 226.4 mg
- Vláknina 3376.8 mg
- Vitamín A 3376.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme podle návodu a scedíme.
-
2
Mezitím připravíme zálivku. Pomerančovou šťávu, olej a ocet smícháme ve sklenici se šroubovacím uzávěrem. Ochutíme solí a pepřem.
-
3
V salátové míse promícháme rýži se zálivkou, rozinkami, nasucho opraženými piniovými oříšky, špenátovými listy a najemno nakrájenou cibulkou. Śpenátové listy nejprve spaříme vroucí vodou a ihned zchladíme studenou.
-
4
Salát rozdělíme na talíře a ihned podáváme.