Čokoládový chlebík s cukrem a skořicí
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 384 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Čokoládové kousky
- 50 g Cukr krystal
- 200 g Cukr moučka
- 50 ml Mléko polotučné
- 40 ml Voda pitná
- 2.25 kávová lžička Droždí sušené
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek mletý
- 1 kávová lžička Vanilkový extrakt
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 8 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 47.3 mg
- Draslík 20.9 mg
- Vláknina 3003.9 mg
- Vitamín A 3003.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V domácí pekárně necháme vypracovat těsto: na dno dáme sůl, vejce, rozpuštěné ale studené máslo (pouze 60 g, zbytek půjde do náplně), mléko, voda, vanilkový extrakt, poté zasypeme moukou, cukrem krystal a droždím. Spustíme program těsto.
-
2
Mezitím si vymažeme pekáček o velikosti zhruba 20x13 cm (například na biskupský chlebíček).
-
3
Vykynuté těsto roválíme do délky 30 cm a šířky 50 cm.
-
4
Tento plát těsta potřeme zbylým rozpuštěným máslem, posypeme moučkovým cukrem, čokoládovými kousky, muškátovým oříškem a skořicí. Poté těsto nakrájíme na šest stejně velkých plátků. Naskládáme je na sebe a opět nakrájíme na šest stejných dílů. Měli bychom tak dostat šest čtverců. Ty naskládáme do připraveného pekáčku. Necháme 45 minut kynout.
-
5
Pečeme 35 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
-
6
Po vychlazení podáváme.