Okurkovo-rajčatový salát s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata Cherry
  • 112 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Ocet vinný
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Okurka salátová
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Jablko granátové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 753.7 mg
  • Vláknina 6152.9 mg
  • Vitamín A 6152.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Škumpu si namočíme na 15 minut ve 4 lžičkách teplé vody.

  • 2

    Jarní cibulku a okurky nakrájíme na tenké plátky. Rajčátka přepůlíme, bylinky nasekáme najemno. Tyto ingredience spolu promícháme v misce. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Nyní si připravíme dresink: Naloženou škumpu vyšleháme s citronovou šťávou a dvěma stroužky utřeného česneku. Přidáme semínka z granátového jablka, vinný ocet a olivový olej. Společně promícháme.

  • 4

    Dresink nalijeme na zeleninu těstě před podáváním a pořádně promícháme.

Komentáře k receptu