Okurkovo-rajčatový salát s česnekem
Suroviny
- 400 g Rajčata Cherry
- 112 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Ocet vinný
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 ks Okurka salátová
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Máta
- 2 polévková lžíce Jablko granátové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 29 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 753.7 mg
- Vláknina 6152.9 mg
- Vitamín A 6152.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Škumpu si namočíme na 15 minut ve 4 lžičkách teplé vody.
-
2
Jarní cibulku a okurky nakrájíme na tenké plátky. Rajčátka přepůlíme, bylinky nasekáme najemno. Tyto ingredience spolu promícháme v misce. Osolíme a opepříme.
-
3
Nyní si připravíme dresink: Naloženou škumpu vyšleháme s citronovou šťávou a dvěma stroužky utřeného česneku. Přidáme semínka z granátového jablka, vinný ocet a olivový olej. Společně promícháme.
-
4
Dresink nalijeme na zeleninu těstě před podáváním a pořádně promícháme.