Pečený lilkový dip
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 85 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 8 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 227.2 mg
- Vláknina 7210 mg
- Vitamín A 7210 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200 °C.
-
2
Lilek nakrájíme na kolečka a potřeme je olivovým olejem, osolíme na každé straně. Pečeme je 35 minut nebo dohněda. Poté necháme asi 10 minut chládnout.
-
3
Lilek i s kůži nakrájíme na kostky a spolu s ostatními surovinami je dáme do mixéru (kromě bazalky, tu si necháme na ozdobu). Rozmixujeme dohladka.
-
4
Dip přesuneme do misky a ozdobíme bazalkovými listy.
-
5
K dipu podáváme oblíbené krekry nebo zeleninu.