Dunajské vlny
Suroviny
- 250 g Cukr krupice
- 250 g Tuk Hera jedlý
- 500 g Kompot meruňkový
- 250 g Máslo čerstvé
- 100 g Čokoláda na vaření
- 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 125 ml Mléko polotučné
- 500 ml Mléko polotučné
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1.5 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 2 polévková lžíce Kakao - prášek
- 5 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 747 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 43 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 136.4 mg
- Draslík 206.2 mg
- Vláknina 5418.2 mg
- Vitamín A 5418.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Heru rozpustíme a v míse smícháme s ostatními surovinami na těsto.
-
2
Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe polovinami kompotovaných meruněk a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut.
-
3
Příprava krému: Uvaříme pudink z mléka a pudinkového prášku. Zvlášť utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem. Máslovou směs vmícháme do vychladlého pudinku a vymícháme na hladký krém.
-
4
Upečený, vychladlý korpus s meruňkami rovnoměrně potřeme krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou.