Dunajské vlny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 250 g Tuk Hera jedlý
  • 500 g Kompot meruňkový
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1.5 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 747 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 136.4 mg
  • Draslík 206.2 mg
  • Vláknina 5418.2 mg
  • Vitamín A 5418.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Heru rozpustíme a v míse smícháme s ostatními surovinami na těsto.

  • 2

    Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe polovinami kompotovaných meruněk a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut.

  • 3

    Příprava krému: Uvaříme pudink z mléka a pudinkového prášku. Zvlášť utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem. Máslovou směs vmícháme do vychladlého pudinku a vymícháme na hladký krém.

  • 4

    Upečený, vychladlý korpus s meruňkami rovnoměrně potřeme krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou.

Komentáře k receptu