Letní hummus

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 75 g Omáčka Tahini
  • 100 g Rajčata Cherry
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 548.3 mg
  • Vláknina 15562.3 mg
  • Vitamín A 15562.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme hummus: cizrnu dáme do mixéru a rozmixujeme ji dohladka. Poté přidáme tahini, citronovou šťávu, dva stroužky česneku a sůl podle chuti a rozmixujeme dohladka. Pokud je směs moc hustá, přidáme lžíci vody.

  • 2

    Hummus naaranžujeme na talíře – doprostřed. Obložíme je zbylými ingrediencemi: okurkou nakrájenou na plátky, avokádem nakrájeným na kostičky, přepůlenými cherry rajčátky. Vše posypeme nasekanou červenou cibulí a šalvějí.

  • 3

    Podáváme.

Komentáře k receptu