Barevný koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 300 g Cukr moučkový
  • 300 g Cukr moučkový
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Pudinkový prášek - kakaový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 2 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Pudinkový prášek - malinový
  • 2 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 173.8 mg
  • Draslík 223 mg
  • Vláknina 2307.2 mg
  • Vitamín A 2307.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo (nebo Heru) s moučkovým a vanilkovým cukrem utřeme v míse do pěny. Postupně přidáváme vejce a třeme. Potom vmícháme zakysanou smetanu a nakonec polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  • 2

    Těsto rozdělíme na tři díly a každý díl obarvíme pudinkovými prášky (vanilkový, kakaový a malinový).

  • 3

    PLech s okrajem nebo pekáč vymažeme máslem a vysypeme hrubou mouko. Připravené různě barevné těsto střídavě klademe lžící na plech.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 5

    Vychladlý koláč přelijeme polevou.

  • 6

    Příprava polevy: Cukr, horkou vodu, rum a citronovou šťávu utřeme dohladka a nalijeme na vychladlý koláč.

Komentáře k receptu