Barevný koláč
Suroviny
- 300 g Máslo čerstvé
- 300 g Mouka polohrubá
- 200 g Zakysaná smetana
- 300 g Cukr moučkový
- 300 g Cukr moučkový
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Pudinkový prášek - kakaový
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Rum
- 2 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Pudinkový prášek - malinový
- 2 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 710 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 36 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 173.8 mg
- Draslík 223 mg
- Vláknina 2307.2 mg
- Vitamín A 2307.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo (nebo Heru) s moučkovým a vanilkovým cukrem utřeme v míse do pěny. Postupně přidáváme vejce a třeme. Potom vmícháme zakysanou smetanu a nakonec polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
-
2
Těsto rozdělíme na tři díly a každý díl obarvíme pudinkovými prášky (vanilkový, kakaový a malinový).
-
3
PLech s okrajem nebo pekáč vymažeme máslem a vysypeme hrubou mouko. Připravené různě barevné těsto střídavě klademe lžící na plech.
-
4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
-
5
Vychladlý koláč přelijeme polevou.
-
6
Příprava polevy: Cukr, horkou vodu, rum a citronovou šťávu utřeme dohladka a nalijeme na vychladlý koláč.