Jablkový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 28 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 78.4 mg
- Draslík 129.1 mg
- Vláknina 6467.6 mg
- Vitamín A 6467.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál prosijeme hladkou mouku se sójovou moukou. přidáme prosátý cukr, změklý tuk (máslo nebo Heru), vejce a vanilkový cukr. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu asi 30 minut odležet.
-
2
Rozinky namočíme do rumu.
-
3
Připravené těsto rozdělíme na dva díly. První díl rozválíme na velikost plechu, pomocí válečku přesuneme na plech a těsto vymáčkneme i do stran plechu.
-
4
Omytá a oloupaná jablka nakrájíme na plátky a urovnáme je na těsto. Posypeme je skořicovým cukrem a rozinkami.
-
5
Přikryjeme plátem vyváleným ze zbylého těsta a ve středně vyhřáté troubě pečeme 30-40 minut.
-
6
Po vychladnutí můžeme koláč pocukrovat a podávat.