Jablkový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 375 g Máslo čerstvé
  • 550 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Cukr vanilka
  • 2 kávová lžička Cukr skořicový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Hrozinky
  • 1 kg Jablka
  • 2 polévková lžíce Mouka sójová plnotučná
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 78.4 mg
  • Draslík 129.1 mg
  • Vláknina 6467.6 mg
  • Vitamín A 6467.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál prosijeme hladkou mouku se sójovou moukou. přidáme prosátý cukr, změklý tuk (máslo nebo Heru), vejce a vanilkový cukr. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu asi 30 minut odležet.

  • 2

    Rozinky namočíme do rumu.

  • 3

    Připravené těsto rozdělíme na dva díly. První díl rozválíme na velikost plechu, pomocí válečku přesuneme na plech a těsto vymáčkneme i do stran plechu.

  • 4

    Omytá a oloupaná jablka nakrájíme na plátky a urovnáme je na těsto. Posypeme je skořicovým cukrem a rozinkami.

  • 5

    Přikryjeme plátem vyváleným ze zbylého těsta a ve středně vyhřáté troubě pečeme 30-40 minut.

  • 6

    Po vychladnutí můžeme koláč pocukrovat a podávat.

Komentáře k receptu