Salát s pekanovými ořechy, hruškami a ricottou
Suroviny
- 100 g pekanové ořechy
- 250 g Sýr Ricotta
- 50 ml Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Pomeranče
- 2 ks Čekanka
- 2 ks Hruška asijská nashi
- 1 stroužek Česnek
- 8 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Dijonská hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 21 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 31.9 mg
- Draslík 319.6 mg
- Vláknina 6683 mg
- Vitamín A 6683 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z pomerančů nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
-
2
Čekanku nakrájíme na proužky.
-
3
Hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
4
Česnek nakrájíme na jemno. Utřeme ho se čtvrt lžičkou soli na pastu. Tuto pastu pak vyšleháme s octem, pomerančovou kůrou a šťávou, hořčicí a pepřem. Poté zašleháme i olivový olej.
-
5
Čekanku, hrušky, ricotu a třetinu pekanů smícháme ve velké míse a zalijeme zálivkou.
-
6
Ozdobíme zbylými ořechy a podáváme.