Hroznová bruschetta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 6 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 12.8 mg
- Draslík 212 mg
- Vláknina 3992.5 mg
- Vitamín A 3992.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bagetu nakrájíme na plátky – velmi zešikma, aby byly plátky větší. Tyto plátky naskládáme na plech s pečícím papírem. Postříkáme olivovým olejem a pečeme 5-7 minut na 170 °C dozlatova.
-
2
Po upečení necháme vychladnout a potřeme česnekem (kdo nemá rád česnek, tento krok vynechá).
-
3
Bagety potřeme ricottou a ozdobíme hrozny, jejichž bobule přepůlíme. Zakapeme rozpuštěným medem a podáváme.