Potahovací hmota marshmallow
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 800 kcal
- Sacharidy 136 g
- Tuky 30 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 136 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 5.7 mg
- Vláknina 180 mg
- Vitamín A 180 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bonbony vsypeme do vhodné misky a přilijeme lžičku vody. Vložíme do mikrovlnné trouby zapnuté na plný výkon na 20 vteřin.
-
2
Potom bonbony rozmícháme měchačkou pomazanou ztuženým tukem, přidáme 3 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce sušeného mléka a dobře promícháme. Zároveň vmícháme aroma, pokud chceme mít hmotu s příchutí. Jakmile směs už nepůjde míchat, vyklopíme ji na vál posypaný zbylým moučkovým cukrem a sušeným mlékem. Ruce si namažeme ztuženým tukem a směs zpracujeme. Cukr a mléko zapracováváme podle potřeby.
-
3
Dobře vypracovanou hmotu při rozvalování podsypeme solamylem. Lze ji dobře vyválet na tenko.
-
4
Odřezky po použití hmoty trochu ztuhnou, dáme je znovu do mikrovlnky, ale už jenom na několik vteřin a namazanýma rukama opět hmotu propracujeme.
-
5
Hmotu používáme k potahování dortů, dávka vystačí na dort z menší formy.