Potahovací hmota marshmallow

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 30 g Tuk ztužený
  • 90 g Bonbóny Marshmallow
  • 1 kávová lžička Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Tresť mandlová
  • 5 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • 5 polévková lžíce Mléko sušené polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 800 kcal
  • Sacharidy 136 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 136 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 5.7 mg
  • Vláknina 180 mg
  • Vitamín A 180 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bonbony vsypeme do vhodné misky a přilijeme lžičku vody. Vložíme do mikrovlnné trouby zapnuté na plný výkon na 20 vteřin.

  • 2

    Potom bonbony rozmícháme měchačkou pomazanou ztuženým tukem, přidáme 3 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce sušeného mléka a dobře promícháme. Zároveň vmícháme aroma, pokud chceme mít hmotu s příchutí. Jakmile směs už nepůjde míchat, vyklopíme ji na vál posypaný zbylým moučkovým cukrem a sušeným mlékem. Ruce si namažeme ztuženým tukem a směs zpracujeme. Cukr a mléko zapracováváme podle potřeby.

  • 3

    Dobře vypracovanou hmotu při rozvalování podsypeme solamylem. Lze ji dobře vyválet na tenko.

  • 4

    Odřezky po použití hmoty trochu ztuhnou, dáme je znovu do mikrovlnky, ale už jenom na několik vteřin a namazanýma rukama opět hmotu propracujeme.

  • 5

    Hmotu používáme k potahování dortů, dávka vystačí na dort z menší formy.

Komentáře k receptu