Krémový bramborový salát s celerem a pažitkou
Suroviny
- 750 g Brambory
- 125 g Sýr smetanový tavený 45%
- 150 ml Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 2 ks Celer řapíkatý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 11 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 5.4 mg
- Draslík 905.6 mg
- Vláknina 10371.2 mg
- Vitamín A 10371.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Uvaříme doměkka a slijeme.
-
2
V salátové míse promícháme hořčici, ocet, olej, sůl a pepř. Ke vzniklé hmotě přidáme teplé brambory a promícháme, tak aby se obalily. Necháme půl hodiny odležet při pokojové teplotě.
-
3
Smetanový sýr vyšleháme s jogurtem dohladka. Přidáme na kostičky nakrájený celer, nasekanou pažitku a zlehka promícháme s bramborami. Dochutíme solí a pepřem a necháme minimálně 1hodinu odležet v lednici.
-
4
Salát dozdobíme pažitkou a podáváme při pokojové teplotě.