Japonský sushi box
Suroviny
- 150 g Ananas
- 75 g Makrela uzená
- 7 g Pepř černý mletý
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Rýže na sushi
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Wasabi pasta
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Řasa Nori
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 49 g
- Sodík 2568 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 56.3 mg
- Draslík 1587.9 mg
- Vláknina 26956.3 mg
- Vitamín A 26956.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 136.1 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky povaříme 4 minuty v horké osolené vodě. Slijeme a ihned je schladíme v ledové vodě.
-
2
Rýži několikrát propláchneme. Zalijeme ji 200 ml vody a přivedeme k varu, poté přiklopíme a vaříme na nejnižším plameni 15-20 minut doměkka. Odstavíme a necháme přiklopené ještě 10 minut.
-
3
V octu rozpustíme cukr a špetku soli. Toto vmícháme do téměř studené vařené rýže.
-
4
Na rolovací podložku položíme nori. Dvě třetiny plochy této řasy pokryjeme rýží – lépe se to dělá namočenýma rukama. Celou plochu rýže opepříme. Uprostřed rýže uděláme čárku z wasabi. Vedle této čáry naskládáme na proužky nakrájenou papriku.
-
5
V míse smícháme rozdrcenou makrelu, majonézu a nasekéané jarní cibulky. Rozprostřeme to vedle papriky. Zarolujeme.
-
6
Část řasy nori, která na sobě nemá rýži navlhčíme a přilepíme na roli.
-
7
Nakrájíme na kousky tlusté asi 3 cm. Podáváme s fazolkami a nakrájeným ananasem.