Kuřecí kuličky Teriyaki s rýží
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 7 g Pepř černý mletý
- 200 g Cibulka jarní
- 200 g Rýže Basmati
- 100 ml Víno rýžové japonské - Mirin
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 1 ks Citrony
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Šalotka
- 3 polévková lžíce Cukr třtinový
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 4 g
- Sodík 553 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 959.7 mg
- Vláknina 9135 mg
- Vitamín A 9135 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z citronu vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru.
-
2
Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Spolu se šalotkami je rozmixujeme na jemno. Přidáme kuřecí maso, citronovou kůru a sůl a pepř. Znovu rozmixujeme. S pomocí navlhčených rukou ze směsi tvoříme kuličky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 10 minut na 200 °C do zlatova.
-
3
Mezitím uvaříme rýži podle návodu. Na poslední 4 minuty přidáme nasekané jarní cibulky.
-
4
V pánvi smícháme mirin, sójovou omáčku, citronovou šťávu a cukr. Přivedeme k varu a poté necháme bublat ,dokud nezískáme omáčkovou konzistenci. Odstavíme, přidáme masové kuličky a obalíme je v omáčce.
-
5
Rýži rozdělíme na talíře a přidáme k ní masové kuličky.