Zelný salát s kedlubnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kedlubna
  • 0.25 ks Zelí hlávkové bílé
  • 0.25 ks Zelí hlávkové červené
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 80 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 397.5 mg
  • Vláknina 9773 mg
  • Vitamín A 9773 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červené a bílé hlávkové zelí najemno nastrouháme do mísy. Vmícháme oloupanou, nasekanou cibuli a oloupanou, jemně nastrouhanou kedlubnu. Vše zlehka promícháme.

  • 2

    Vodu převaříme s olejem, octem, cukrem, solí a kmínem. Zálivkou přelijeme salát a necháme vychladit.

Komentáře k receptu