Sekaná pečeně z vepřového a hovězího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 731 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 43 g
- Sodík 65279 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 131.2 mg
- Draslík 262.9 mg
- Vláknina 8124.5 mg
- Vitamín A 8124.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Masa zbavíme šlach, nakrájíme přes vlákno a za střídavého vkládání do mlýnku umeleme. Žemle namočíme do studené vody, dobře vymačkáme a umeleme na závěr po masu.
-
2
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na sádle. Přidáme k namletému masu, osolíme, opepříme, přidáme lehce osmahnutou petrželovou nať, přimícháme rozšlehaná vejce (1 bílek dáme stranou na potření pečeně), slaninu rozkrájenou na drobné kostičky. Vše řádně rozmícháme a dle potřeby přidáme strouhanou housku.
-
3
Z takto připravené směsi vytvoříme dvě šišky, které vložíme na pekáč s rozehřátým sádlem, potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme zhruba hodinu za častějšího podlévání a polévání.
-
4
Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, mírně podlijeme a chvilku povaříme.
-
5
Jako přílohu podáváme dušené brambory a zelí.