Buchty
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 40 g Máslo čerstvé
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Tvaroh tučný
- 40 g Cukr krupice
- 80 g Cukr krupice
- 42 g Droždí
- 100 g Mouka pšeničná hrubá
- 250 ml Mléko plnotučné
- 30 ml Rum
- 2 kávová lžička Citronová kůra
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Hrozinky
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 832 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 43 g
- Sodík 238 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 324.5 mg
- Draslík 189.1 mg
- Vláknina 5390 mg
- Vitamín A 5390 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 329.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.
-
2
Suroviny na první těsto zpracujeme do hladkého, nelepivého těsta a necháme pod utěrkou vykynout.
-
3
V misce vpracujeme do másla mouku a vzniklé těsto vmícháme do vykynutého těsta a necháme ještě kynout.
-
4
V mezičase připravíme drobenku. Tvaroh smícháme s rozinkami, žloutkem, oběma cukry, citronovou kůrou, maličko zastříkneme citronovou šťávou a rumem.
-
5
Na pomoučeném vále tvoříme z placky větší kolečka, plníme tvarohovou náplní a dobře spojíme. Každou buchtu namočíme hladkou stranou v rozšlehaném vejci a namáčíme v drobence. Klademe na plech (drobenkou nahoru) a pečeme dozlatova