Hnětýnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 250 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.25 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 761 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 308.8 mg
  • Draslík 160.8 mg
  • Vláknina 3105.3 mg
  • Vitamín A 3105.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formičky vymažeme rozpuštěným máslem. Troubu předehřejeme na 160 °C.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh, mouku smícháme s kypřicím práškem. Změklé máslo utřeme v míse s cukrem, postupně přimícháme žloutky. Poté vmícháme mouku a na závěr zlehka sníh z bílků.

  • 3

    Vzniklým těstem plníme formičky, klademe na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 25 minut.

Komentáře k receptu