Bábovka z vařených brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Brambory vařené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 44.2 mg
  • Draslík 239.1 mg
  • Vláknina 1344.8 mg
  • Vitamín A 1344.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo (nebo Heru) třeme v míse se žloutkem a částí cukru. Přidáme citronovou kůru, předem vařené, jemně nastrouhané brambory, část mouky a špetku soli. Nakonec vmícháme sníh z bílku oslazený zbylým cukrem. Přisypeme zbylou mouku prosátou s práškem do pečiva.

  • 2

    Těsto vlijeme do formy na bábovku vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.

  • 3

    Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.

Komentáře k receptu