Bábovka z vařených brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 10 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 44.2 mg
- Draslík 239.1 mg
- Vláknina 1344.8 mg
- Vitamín A 1344.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo (nebo Heru) třeme v míse se žloutkem a částí cukru. Přidáme citronovou kůru, předem vařené, jemně nastrouhané brambory, část mouky a špetku soli. Nakonec vmícháme sníh z bílku oslazený zbylým cukrem. Přisypeme zbylou mouku prosátou s práškem do pečiva.
-
2
Těsto vlijeme do formy na bábovku vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.
-
3
Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.