Zelenina s balsamikem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 103 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 5 g
- Sodík 420 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 182.7 mg
- Vláknina 4441.5 mg
- Vitamín A 4441.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme a omyjeme. Mrkev nakrájíme na nudličky, cukety na plátky a pórek na silnější kolečka.
-
2
V hrnci přivedeme k varu vodu s octem, cukrem a solí. Přidáme připravenou mrkev a povaříme několik minut. Potom přidáme cukety s pórkem a vše povaříme na skus.
-
3
Vařenou zeleninu necháme ve vývaru vychladnout.
-
4
Vychladlou zeleninu vyjmeme, upravíme na talíře, pokapeme olivovým olejem a posypeme nasekanou petrželkou.