Jogurtový krém se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 14 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 46.1 mg
- Draslík 117.2 mg
- Vláknina 2350 mg
- Vitamín A 2350 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci necháme zkaramelizovat cukr dozlatova. Karamel zalijeme bílým vínem, krátce povaříme a smícháme s citronovou šťávou a kůrou.
-
2
Plátky želatiny předem namočené v troše studené vody vymačkáme a rozpustíme v horké karamelové směsi. Necháme vychladnout.
-
3
Vychladlou směs smícháme s jogurtem a uložíme do chladu.
-
4
Když začne krém houstnout, vmícháme do něj dotuha ušlehanou smetanu.
-
5
Krém vlijeme do vhodné formy vypláchnuté studenou vodou a necháme v chladničce ztuhnout.
-
6
Před podáváním ponoříme formu do horké vody a krém snadno vyklopíme.