Jogurtový krém se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 120 g Cukr krupice
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 ks Citrony
  • 4 plátek Želatina bílá plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 46.1 mg
  • Draslík 117.2 mg
  • Vláknina 2350 mg
  • Vitamín A 2350 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci necháme zkaramelizovat cukr dozlatova. Karamel zalijeme bílým vínem, krátce povaříme a smícháme s citronovou šťávou a kůrou.

  • 2

    Plátky želatiny předem namočené v troše studené vody vymačkáme a rozpustíme v horké karamelové směsi. Necháme vychladnout.

  • 3

    Vychladlou směs smícháme s jogurtem a uložíme do chladu.

  • 4

    Když začne krém houstnout, vmícháme do něj dotuha ušlehanou smetanu.

  • 5

    Krém vlijeme do vhodné formy vypláchnuté studenou vodou a necháme v chladničce ztuhnout.

  • 6

    Před podáváním ponoříme formu do horké vody a krém snadno vyklopíme.

Komentáře k receptu