Superperník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 25

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 50 g Mandle
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 260 g Cukr krystal
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do perníku
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 4 polévková lžíce Marmeláda višňová
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 23.6 mg
  • Draslík 66.9 mg
  • Vláknina 2563.3 mg
  • Vitamín A 2563.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velký pekáč nebo plech s vysokými okraji vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 160 °C.

  • 2

    V míse promícháme všechny suroviny dohladka (mandle napřed spaříme, oloupeme a nasekáme nahrubo). Těsto vlijeme na připravený plech a pečeme v předehřáté troubě. Po 20 minutách teplotu snížíme na 130 °C a pečeme dozlatova. Je-li perník upečený, poznáme tak, že po vpíchnutí naostřené špejle se těsto nepřichytává.

Komentáře k receptu