Slávinky
Suroviny
- 50 g Hrozinky
- 50 g Mandle
- 100 g Máslo čerstvé
- 70 g Cukr krupice
- 21 g Droždí
- 400 g Pohanková mouka hladká
- 120 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Citrónová šťáva
- 1 kávová lžička Citrónová kůra
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 13 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 86 mg
- Draslík 140.6 mg
- Vláknina 1716 mg
- Vitamín A 1716 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.
-
2
Do pekárny vlijeme všechny tekuté suroviny, poté přidáme sypké, rozdrobené droždí a změklé máslo. Zapneme na program „těsto“.
-
3
Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, utvoříme 4 bochánky, přikryjeme je utěrkou a necháme alespoň 15 minut kynout.
-
4
Poté bochánky rozválíme na placky, každou rozdělíme na 6 výsečí. Každou výseč srolujeme do tvaru rohlíčku (ze širší strany k užší).
-
5
Rohlíčky obalíme v bílku, který jsme rozšlehali s cukrem, poté v drobně sekaných mandlích. Klademe na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 20 minut.