Propadlina
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 270 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Tvaroh tučný
- 170 g Cukr krupice
- 250 ml Voda pitná
- 170 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 2 kávová lžička Pudinkový prášek - jahodový
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 3 polévková lžíce Kakao - prášek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 37 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 126.1 mg
- Draslík 209.6 mg
- Vláknina 3437.3 mg
- Vitamín A 3437.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 194.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vymažeme máslem, vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 150 °C.
-
2
Měkké tvarohy ušleháme s vanilkovým cukrem smíchaným s pudinkem, nejlépe ovocným.
-
3
Těsto připravíme důkladným smícháním všech surovin (kypřicí prášek a sodu vmícháme naposledy).
-
4
Těsto vlijeme na plech a náplní na něj tvoříme mřížku. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.