Salát s dresinkem z podmáslí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1538 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 782.3 mg
- Vláknina 15498.5 mg
- Vitamín A 15498.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme dresink: smícháme podmáslí, majonézu, vinný ocet, kopr, utřený česnek a sůl.
-
2
Saláty rozebereme na listy a rozdělíme je na dva talíře. Avokádo oloupeme a nakrájíme na plátky. Také ho rozdělíme na dva talíře. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a nasucho opečenou slaninu, kterou nalámeme na kousky.
-
3
Nakonec ozdobíme nakrájeným vařeným kuřecím masem a vařeným vejcem.
-
4
Podáváme přelité dresinkem.