Salát s dresinkem z podmáslí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 7 g Sůl
  • 140 g Kuřecí maso vařené
  • 40 g Slanina anglická
  • 75 ml Mléko - podmáslí
  • 1 ks Avokádo
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks salát little gem
  • 0.5 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1538 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 782.3 mg
  • Vláknina 15498.5 mg
  • Vitamín A 15498.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme dresink: smícháme podmáslí, majonézu, vinný ocet, kopr, utřený česnek a sůl.

  • 2

    Saláty rozebereme na listy a rozdělíme je na dva talíře. Avokádo oloupeme a nakrájíme na plátky. Také ho rozdělíme na dva talíře. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a nasucho opečenou slaninu, kterou nalámeme na kousky.

  • 3

    Nakonec ozdobíme nakrájeným vařeným kuřecím masem a vařeným vejcem.

  • 4

    Podáváme přelité dresinkem.

Komentáře k receptu