Třešně v brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 175 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 0 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 98 mg
- Vláknina 1489.5 mg
- Vitamín A 1489.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1118.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z předepsaného množství surovin připravíme čtyři 300 g sklenice.
-
2
Kilogram třešní omyjeme a na utěrce necháme okapat. Pak třešně rozkrojíme a vypeckujeme, naskládáme do čistých a suchých zavařovacích sklenic.
-
3
Připravíme nálev. Cukr rozmícháme v hrnci s 50 ml vody, přidáme hřebíček a vaříme asi dvě minuty. Necháme vychladnout a přilijeme 500 ml brandy. Takto připravený nálev vlijeme do sklenic, které pečlivě uzavřeme a alespoň na měsíc je uložíme na chladné a tmavé místo.