Vaječná paštika s čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 77 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Čočka vařená
  • 60 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Oříšky piniové
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 4 ks Pečivo pšeničné jemné máslové
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Šalotka
  • 2 špetka Pepř cayenský
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 140.7 mg
  • Draslík 391.2 mg
  • Vláknina 10530.5 mg
  • Vitamín A 10530.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 200°C. Formu srnčího hřbetu vytřeme máslem.

  • 2

    Očištěnou šalotku a stroužek česneku pokrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, pak ho téměř všechno odlijeme (kromě 1 líce) do sklenice a necháme vychladnout. Cibuli s česnekem zpěníme v té samé pánvi na zbytku másla. Pak pánev odstavíme z plotny a necháme cibuli vychladnout. Z omytých snítek tymiánu a petrželky otrháme drobné lístky, které pokrájíme nadrobno. Omyté stonky řapíkatého celeru nakrájíme na malé kostičky.

  • 3

    Uvařenou čočku v míse promícháme s posekanými loupanými mandlemi, piniovými oříšky, s vychladlým máslem, s cibulkou, česnekem, bylinkami, celerem, přidáme rozmačkaná konzervovaná rajčata, 4 mírně rozšlehaná vejce, sůl, pepř a vše v míse promícháme.

  • 4

    Vaječno - čočkovou směs dáme do formy, zarovnáme ji, zakryjeme alobalem a vložíme do středu předehřáté trouby. Paštiku pečeme přibližně 45-55 minut dozlatova.

  • 5

    Upečenou paštiku necháme vychladnout, pak ji nakrájíme na porce a podáváme s čerstvým křupavým pečivem. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu