Karbanátky z cukety se slaninou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Cuketa
  • 100 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 80 g Sýr Gran Moravia
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 0.33 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 708.3 mg
  • Vláknina 4846.7 mg
  • Vitamín A 4846.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou cuketu nastrouháme a dáme ji do cedníku, aby z ní odtekla přebytečná šťáva. Mezitím si očistíme šalotku a drobně ji pokrájíme. Stroužek česneku prolisujeme, slaninu nakrájíme na malé kostičky. Vše dáme do mísy, přidáme nadrobno pokrájené bylinky (drobné lístky kopru, petrželky, rozmarýnu), přírodní Lučinu, jemně nastrouhaný tvrdý sýr, vejce, mouku a strouhanku. Směs promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a znovu ji promícháme. Těsto by mělo být polotuhé, spíš tužší.

  • 2

    Do misky nasypeme polohrubou mouku na obalení. V pánvi si rozehřejeme olej. Lžicí z těsta odkrajujeme větší kopečky, obalíme je v mouce, vytvarujeme z nich menší karbanátky a vkládáme je do rozpáleného oleje. Smažíme je z každé strany dozlatova.

  • 3

    Cuketové karbanátky podáváme teplé i studené.

Komentáře k receptu