Nejlepší těsto na svatební koláče
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 22 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 90.5 mg
- Draslík 182.1 mg
- Vláknina 4312.5 mg
- Vitamín A 4312.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce utřeme rozdrobené droždí se lžičkou cukru, lžící vlažného mléka, lžící mouky a necháme vzejít.
-
2
Do mísy prosejeme mouku, smícháme s cukrem, solí, změklým máslem, vejci, kváskem a přilijeme tolik vlažného mléka, abychom mohli vypracovat hladké, nelepivé těsto. Vypracované těsto necháme alespoň hodinu v lednici (nesmí kynout na teple).
-
3
Z těsta tvoříme koláčky obvyklým způsobem.