Nejlepší těsto na svatební koláče

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 6 kostka Cukr krupice
  • 190 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Droždí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 8 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 90.5 mg
  • Draslík 182.1 mg
  • Vláknina 4312.5 mg
  • Vitamín A 4312.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce utřeme rozdrobené droždí se lžičkou cukru, lžící vlažného mléka, lžící mouky a necháme vzejít.

  • 2

    Do mísy prosejeme mouku, smícháme s cukrem, solí, změklým máslem, vejci, kváskem a přilijeme tolik vlažného mléka, abychom mohli vypracovat hladké, nelepivé těsto. Vypracované těsto necháme alespoň hodinu v lednici (nesmí kynout na teple).

  • 3

    Z těsta tvoříme koláčky obvyklým způsobem.

Komentáře k receptu