Nejlepší sýrová roláda
Suroviny
- 300 g Sýr Eidam cihla 40%
- 250 g Šunka dušená
- 180 g Máslo pomazánkové
- 30 g Máslo čerstvé
- 150 g Sýr smetanový tavený 45%
- 60 g Paprika sterilovaná
- 300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 53 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 154.1 mg
- Draslík 55.6 mg
- Vláknina 673.5 mg
- Vitamín A 673.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 100 °C. Vajíčko uvaříme natvrdo.
-
2
Na náplň nakrájíme jarní cibulku nadrobno, sterilovanou papriku na kostičky. Vychladlé uvařené vejce nastrouháme nahrubo.
-
3
V míse utřeme dohladka pomazánkové máslo, tavený sýr a změklé máslo. Do hmoty přidáme všechny ostatní suroviny a pečlivě promícháme.
-
4
Plátky sýra skládáme na pečicí papír tak, aby se překrývaly, a utvoříme z plátků obdélník. Sýr dáme do předehřáté trouby, jakmile se teplem spojí, plech vyndáme a sýr necháme vychladnout.
-
5
Vychladlé plátky sýra potřeme náplní, na jednom užším kraji necháme bez náplně. Poklademe plátky šunky, pevně stočíme, zabalíme do fólie a necháme v chladničce ztuhnout.
-
6
Roládu při podávání krájíme plátky mírně šikmo.