Nejlepší škvarková pomazánka
Suroviny
- 200 g Vepřové škvarky
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Hořčice
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 13 g
- Sodík 2219 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 156.8 mg
- Vláknina 5401.2 mg
- Vitamín A 5401.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo. Vepřové škvarky umeleme. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, oloupaný česnek prolisujeme, okurky jemně nastrouháme. Uvařená vychladlá vejce oloupeme a nastrouháme nahrubo.
-
2
Umleté škvarky dáme do mísy a přidáme všechny ostatní suroviny. Pečlivě promícháme a před podáváním necháme v lednici vychladit.