Nejlepší jogurtová bábovka
Suroviny
- 400 g Jogurt bílý
- 180 g Mouka špaldová
- 90 g Cukr krupice
- 50 g Máslo čerstvé
- 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Banány
- 2 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
- 2 polévková lžíce Cukr vanilka
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Kakao - prášek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 10 g
- Sodík 45 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 75.3 mg
- Draslík 421.5 mg
- Vláknina 4611.5 mg
- Vitamín A 4611.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 165 °C.
-
2
Smícháme všechny sypké suroviny, kromě kakaa. Banány rozmačkáme v míse, přimícháme jogurty, olej, rozšlehaná vejce a na závěr dobře zamícháme sypkou směs.
-
3
Polovinu těsta vlijeme do formy, v druhé polovině rozmícháme kakao a nalijeme na světlé těsto. V předehřáté troubě pečeme zhruba 50 – 60 minut. Zda je bábovka upečená poznáme vpíchnutím špejle do těsta. Pokud se těsto nelepí, je bábovka upečená.
-
4
Po upečení necháme bábovku ve formě zchladnout, pak vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
-
5
Před podáváním bábovku posypeme cukrem.