Banány máčené v čokoládovo-fíkovém krému
Suroviny
- 50 g Mandle
- 4 ks Banány
- 4 ks Fíky čerstvé
- 1 ks Grapefruity
- 1 ks Vanilkový lusk
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Sirup javorový
- 3 polévková lžíce Svatojánský chléb - karobový prášek světlý
- 3 polévková lžíce Olej kokosový
- 2 polévková lžíce Slunečnice loupaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 973 kcal
- Sacharidy 186 g
- Tuky 31 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 172 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2490.8 mg
- Vláknina 64303 mg
- Vitamín A 64303 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 132.4 mg
- Vitamín E 7.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem si namočíme do studené vody loupané mandle. Druhý den je promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a osušíme je. Poté je posekáme na malé kousky a dáme je do mísy. Přidáme k nim posekaná slunečnicová semínka. V druhé misce smícháme javorový sirup a šťávu z jednoho grapefruitu.
-
2
Pak si připravíme čokoládovou polevu: pokrájené omyté zralé fíky dáme do mixéru, přidáme tekutý kokosový olej, karobový prášek, vyškrabaná semínka z jednoho vanilkového lusku, vodu a vše rozmixujeme na jemný kakaový krém. Krém rozdělíme do dvou misek.
-
3
Zralé oloupané banány napíchneme na špejle, potřeme je připraveným sirupem, pak je obalíme v rozsekaných mandlích se semínky a dáme na na talíře. Ke každé porci dáme misku s čokoládovým krémem.
-
4
Obalené banány s mandlemi si namáčíme do krému. Dobrou chuť.