Marinovaná červená řepa se zeleninou
Suroviny
- 180 g Červená řepa
- 60 g Salát Rosso
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
- 1 kávová lžička Ocet jablečný
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Paprika oranžová
- 0.5 ks Fenykl čerstvý
- 1 ks Cibulka lahůdková
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 špetka Sůl mořská
- 1.5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet jablečný
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce sirup agávový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1669 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1318.5 mg
- Vláknina 22771.2 mg
- Vitamín A 22771.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem si připravíme marinádu: do mísy dáme kvalitní olivový olej, sirup, jablečný ocet, sójovou omáčku, sůl, pepř a marinádu dobře promícháme.
-
2
Omytou a oloupanou středně velkou řepu nakrájíme na velmi tenké plátky, které potřeme marinádou z každé strany a pak je necháme v marinádě. Mísu zakryjeme a odložíme do chladničky.
-
3
Druhý den si připravíme zeleninu: očistíme fenykl, odkrojíme z něj tvrdší vrchní část, pár drobných lístků si odložíme na ozdobu a 1/2 fenyklu pokrájíme na plátky. Omyjeme rajče a oranžovou papriku. Rajče si nakrojíme ozdobně na 8 dílků. Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka i se žebry a nakrájíme ji na proužky. Malou lahůdkovou očištěnou cibulku pokrájíme na kroužky. Listy červeného salátu omyjeme, vodu setřepeme.
-
4
Připravíme si zálivku na zeleninu: do hrnečku dáme olej, jablečný ocet, sůl, pepř a promícháme.
-
5
Na velký mělký talíř kolem dokola poklademe listy salátu. Na ně poklademe plátky červené řepy. Do středu talíře naaranžujeme zeleninu: celkem do středu dáme pokrájené rajče, kolem něj rozložíme plátky fenyklu, na fenykl poklademe proužky papriky, posypeme vše cibulkou a pokapeme zálivkou.
-
6
Plátky řepy ozdobíme drobnými lístky fenyklové naťe a hned servírujeme.