Kanapky s česnekovými krevetami a pepřovým máslem
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
- 350 g Krevety tygří - loupané
- 8 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
- 1 kávová lžička Pepř barevný celý mlýnek
- 2 kávová lžička Zelený pepř ve slaném nálevu
- 1 ks Sůl
- 1 ks Okurka salátová
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Řeřicha
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 766 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 49 g
- Sodík 97531 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 151.9 mg
- Draslík 525.6 mg
- Vláknina 17799.5 mg
- Vitamín A 17799.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 59.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo utřeme s jemně mletým barevným pepřem, solí a nakrájeným naloženým zeleným pepřem. Necháme vychladit v lednici.
-
2
Česnek nakrájíme na jemno a opečeme ho na olivovém oleji, přidáme krevety a orestujeme je. Necháme je vychladnout.
-
3
Chleby přepůlíme, okurku nakrájíme na kolečka.
-
4
Každý kousek chleba namažeme pepřovým máslem, ozdobíme okurkou a na to dáme lžíci krevet. Ozdobíme řeřichou a podáváme.