Kanapky s česnekovými krevetami a pepřovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 350 g Krevety tygří - loupané
  • 8 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
  • 1 kávová lžička Pepř barevný celý mlýnek
  • 2 kávová lžička Zelený pepř ve slaném nálevu
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Okurka salátová
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Řeřicha
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 766 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 97531 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 151.9 mg
  • Draslík 525.6 mg
  • Vláknina 17799.5 mg
  • Vitamín A 17799.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 59.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme s jemně mletým barevným pepřem, solí a nakrájeným naloženým zeleným pepřem. Necháme vychladit v lednici.

  • 2

    Česnek nakrájíme na jemno a opečeme ho na olivovém oleji, přidáme krevety a orestujeme je. Necháme je vychladnout.

  • 3

    Chleby přepůlíme, okurku nakrájíme na kolečka.

  • 4

    Každý kousek chleba namažeme pepřovým máslem, ozdobíme okurkou a na to dáme lžíci krevet. Ozdobíme řeřichou a podáváme.

Komentáře k receptu