Nejlepší citronová marmeláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 600 g Cukr krupice
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kg Citrony
  • 2 balení Gelfix Extra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 182.8 mg
  • Vláknina 11750 mg
  • Vitamín A 11750 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citrony ve vlažné vodě pečlivě okartáčujeme, vodu 2 x vyměníme.

  • 2

    Citrony nakrájíme na tenká kolečka, odstraníme pecky a v 500 ml vody necháme do druhého dne.

  • 3

    Druhý den vsypeme cukr a na velmi mírném plameni vaříme alespoň 50 minut. Poté rozmixujeme, přivedeme do varu a vmícháme želírovací přípravek smíchaný se lžící cukru. Necháme přejít varem a plníme do skleniček.

  • 4

    Skleničky na 5 minut obrátíme dnem vzhůru, poté otočíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu