Nejlepší bábovka
Suroviny
- 300 g Cukr krupice
- 250 g Máslo čerstvé
- 350 g Mouka polohrubá
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 ml Mléko polotučné
- 5 ks Vaječný žloutek slepičí
- 5 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 913 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 50 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 412.7 mg
- Draslík 157.5 mg
- Vláknina 4356.7 mg
- Vitamín A 4356.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Větší formu na bábovku vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 160 °C.
-
2
V míse ušleháme do pěny cukr se žloutky a vejcem. Bílky se solí vyšleháme do pevného sněhu.
-
3
Ke žloutkové pěně přimícháme rozpuštěné máslo a střídavě mouku a vlažné mléko. Vymícháme hladké těsto, do kterého lehce „zabalíme“ sníh z bílků.
-
4
Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi 35 – 45 minut.
-
5
Bábovku necháme lehce zchladnout, opatrně vyklopíme na mřížku, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.