Nejlepší bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Cukr krupice
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 350 g Mouka polohrubá
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 913 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 412.7 mg
  • Draslík 157.5 mg
  • Vláknina 4356.7 mg
  • Vitamín A 4356.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větší formu na bábovku vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 160 °C.

  • 2

    V míse ušleháme do pěny cukr se žloutky a vejcem. Bílky se solí vyšleháme do pevného sněhu.

  • 3

    Ke žloutkové pěně přimícháme rozpuštěné máslo a střídavě mouku a vlažné mléko. Vymícháme hladké těsto, do kterého lehce „zabalíme“ sníh z bílků.

  • 4

    Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi 35 – 45 minut.

  • 5

    Bábovku necháme lehce zchladnout, opatrně vyklopíme na mřížku, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu