Indiánci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 130 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Cukr krupice
  • 200 g Cukr krupice
  • 40 g Tuk ztužený
  • 150 g Čokoláda na vaření
  • 100 ml Voda pitná
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 247.1 mg
  • Draslík 98.7 mg
  • Vláknina 4515 mg
  • Vitamín A 4515 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150°C.

  • 2

    Nejprve připravíme těsto. Polovinu cukru vyšleháme se žloutky do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, do něhož po částech zašleháme zbylý cukr. Ke žloutkové pěně vmícháme prosátou mouku a po částech lehce „zabalíme“ bílkový sníh. Vzniklé těsto dáme do cukrářského sáčku a na vyložený plech stříkáme piškoty. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 – 20 minut.

  • 3

    V mezičase připravíme krém. Dvě třetinu cukru dáme do kastrolu, přelijeme vodou, zamícháme a na mírném plameni vaříme, až vznikne rozvar (přes drátěné oko vyfukujeme z rozvaru bubliny).

  • 4

    Z bílků vyšleháme pevný sníh, do kterého zašleháme zbylý cukr. Poté opatrně za stálého šlehání vlijeme cukrový rozvar, až vznikne tuhý krém. Zcela na závěr všleháme marmeládu.

  • 5

    Krém dáme do cukrářského sáčku a na upečené piškoty ho nastříkáme do tvaru klasických „indiánků“. Po vychlazení indiánky poléváme čokoládovou polevou. Polevu připravíme rozpuštěním a umícháním všech surovin.

Komentáře k receptu