Indiánci
Suroviny
- 130 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Cukr krupice
- 200 g Cukr krupice
- 40 g Tuk ztužený
- 150 g Čokoláda na vaření
- 100 ml Voda pitná
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 polévková lžíce Mléko plnotučné
- 1 polévková lžíce Marmeláda rybízová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 20 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 247.1 mg
- Draslík 98.7 mg
- Vláknina 4515 mg
- Vitamín A 4515 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150°C.
-
2
Nejprve připravíme těsto. Polovinu cukru vyšleháme se žloutky do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, do něhož po částech zašleháme zbylý cukr. Ke žloutkové pěně vmícháme prosátou mouku a po částech lehce „zabalíme“ bílkový sníh. Vzniklé těsto dáme do cukrářského sáčku a na vyložený plech stříkáme piškoty. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 – 20 minut.
-
3
V mezičase připravíme krém. Dvě třetinu cukru dáme do kastrolu, přelijeme vodou, zamícháme a na mírném plameni vaříme, až vznikne rozvar (přes drátěné oko vyfukujeme z rozvaru bubliny).
-
4
Z bílků vyšleháme pevný sníh, do kterého zašleháme zbylý cukr. Poté opatrně za stálého šlehání vlijeme cukrový rozvar, až vznikne tuhý krém. Zcela na závěr všleháme marmeládu.
-
5
Krém dáme do cukrářského sáčku a na upečené piškoty ho nastříkáme do tvaru klasických „indiánků“. Po vychlazení indiánky poléváme čokoládovou polevou. Polevu připravíme rozpuštěním a umícháním všech surovin.