Kvašáky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 119 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 3 g
- Sodík 2428 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 403.3 mg
- Vláknina 27282.2 mg
- Vitamín A 27282.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.1 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nálev připravíme svařením vody se solí a bobkovými listy. Necháme vychladnout.
-
2
Vybereme větší okurky, umyjeme a necháme okapat. Opláchneme vinné listy, kopr a křen oloupeme a nakrájíme na kolečka. Okurky propícháme vidličkou, skládáme je do velikých sklenic a průběžně prokládáme vinnými listy, koprem a kolečky křenu.
-
3
Okurky zalijeme až po okraj vychlazeným nálevem, okurky zatížíme speciálními špachtlemi, aby nevyplavaly, zakryjeme celofánem a necháme 7 – 10 dní kvasit, poté je uchováme v temném a chladném místě.