Studená polévka z pečených paprik
Suroviny
- 1200 g Paprika červená
- 300 g Okurka salátová
- 100 g Cibule červená
- 100 g Krevety tygří - loupané
- 100 ml Rajčatová šťáva
- 700 ml Vývar zeleninový
- 100 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Tabasco
- 0.5 kávová lžička Balsamico ocet
- 1 ks Avokádo
- 4 ks Rozmarýn čerstvý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1058 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 29.4 mg
- Draslík 1431.4 mg
- Vláknina 30603.5 mg
- Vitamín A 30603.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 411.3 mg
- Vitamín E 7.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené červené papriky lehce potřeme olejem a ze všech stran je ogrilujeme. Ještě teplé vložíme do igelitového sáčku a necháme zapařit. Potom papriky oloupeme a spolu s okurkou, cibulí, česnekem, rajčatovou šťávou, bazalkou, vývarem a olejem rozmixujeme na pyré. se zbylými surovinami rozmixujeme na pyré. Ochutíme tabascem, balsamicem, solí a pepřem. Poté polévku necháme dobře vychladit.
-
2
Mezitím připravíme vložku z avokáda a pečených krevet. Oloupané avokádo zbavíme pecky a rozmělníme vidličkou, osolíme, opepříme a podle chuti zakápneme citronovou šťávou. Krevety propíchneme větvičkou rozmarýnu, osolíme a po obou stranách opečeme na pánvi. Na dno hlubokého talíře dáme avokádo a krevety, (můžeme přidat i jemně nakrájený římský salát), do talíře nalijeme vychlazenou polévku a ihned podáváme.