Čokoládové košíčky s arašídovou pomazánkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 684 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 46 g
- Sodík 288 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 350.7 mg
- Vláknina 560 mg
- Vitamín A 560 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dvacet čtyři malých košíčků na bonbony rozložíme na pracovní plochu. Vždy do tří nebo čtyř lžící naneseme trošku tmavé, nebo mléčné rozehřáté temperované čokolády tak, abychom je naplnili zhruba do jedné čtvrtiny. Cukrářským štětečkem rozehřátou čokoládou potřeme stěny každého košíčku. Vnitřní plocha košíčků musí být čokoládou zcela pokryta, kontrolujeme pohledem proti světlu, zda není potřeba přidat silnější vrstvu čokolády. Stejným způsobem připravíme čokoládu do všech košíčků. Trochu rozehřáté temperované čokolády si uschováme na uzavření bonbonů. Košíčky vložíme do chladničky a necháme je ztuhnout.
-
2
Během tuhnutí košíčků si připravíme náplň z arašídové pomazánky. Do středně velké mísy dáme hladkou arašídovou pomazánku a smícháme ji s moučkovým cukrem, solí a strouhankou z grahamových sušenek ( máme-li raději hladší náplň, strouhanku můžeme vynechat ). Mícháme, dokud není náplň hladká a bez hrudek cukru, případně strouhanky.
-
3
Naneseme náplň do ztuhlých košíčků. K tomu můžeme použít cukrářský sáček s hladkou trubičkou o průměru 1,3 cm, nebo lžičku. Mezi náplní a horním okrajem košíčku musí zůstat alespoň 3 mm prostoru na uzavření bonbonu čokoládou. Čokoládu znovu rozehřejeme a do každého košíčku jí trochu naneseme lžičkou tak, aby čokoláda náplň zcela zakryla a dosahovala až po okraj košíčku. Při pokojové teplotě necháme čokoládu ztuhnout asi 30 minut, v chladničce stačí asi 15 minut. V uzavřené vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě nám košíčky vydrží až měsíc.