Italská bruschetta s hovězím carpacciem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 10 g
- Sodík 554 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 38 mg
- Draslík 297.5 mg
- Vláknina 892.3 mg
- Vitamín A 892.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky bílého italského chleba opečeme na pánvi na olivovém oleji dozlatova, vyjmeme a potřeme česnekem. (Plátky můžeme také opéct pod grilem, ale olej chléb ochutí, úprava na tuku je tedy mnohem lepší).
-
2
Omytou rukolu ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, trochou olivového oleje a balsamika. Naneseme ji na jednotlivé plátky opečeného chleba. Hovězí svíčkovou nakrájíme na velmi tenké plátky (cca 1–2 milimetry). Maso můžeme krájet na plátky o něco širší a ty potom mezi kuchyňskými fóliemi do tenka rozklepeme hladkou stranou paličky na maso. Masem obložíme připravené plátky opečeného chleba s rukolou a dochutíme olejem, solí, pepřem, popř. balsamikem. Nakonec bruschetty ozdobíme hoblinkami parmezánu. (Můžeme doplnit i tenkými plátky žampionů - není to však nutné.)