Cheesecake s hruškami a ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 90 g Kompot ananasový
  • 90 g Kompot hruškový
  • 220 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 300 g Řecký jogurt
  • 200 g Celozrnné sušenky
  • 4 polévková lžíce Sirup javorový
  • 2 polévková lžíce Želatina
  • 3 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 5.6 mg
  • Draslík 25.8 mg
  • Vláknina 540 mg
  • Vitamín A 540 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušenky vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme. Kompotovaný ananas (kostičky) a loupané hrušky scedíme z nálevu. Na dno dortové formy si dáme rozmačkané sušenky. Práškovou želatinu rozmícháme s 2 lžícemi šťávy z kompotu.

  • 2

    Připravíme si krém: změklý sýr Lučinu si v míse vyšleháme dohladka s bílým jogurtem. Přidáme citrónovou šťávu, namočenou želatinu, zjavorový sirup a ručním nebo elektrickým šlehačem krém vyšleháme dohladka. Šleháme ho minimálně 6-8 minut. Nadýchaný krém naneseme na korpus ze sušenek. Povrch uhladíme, ozdobíme ho kostičkami ananasu, plátky z hrušky a cheesecake vložíme do chladničky na 6-7 hodin zatuhnout.

  • 3

    Báječný dezert krájíme na porce těsně před servírováním. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu