Rychlý kukuřičný koláč s kokosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 220 g Kukuřičná krupice T 600
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 4 ks Broskve půlené v nálevu
  • 3 polévková lžíce Med akátový
  • 5 polévková lžíce Čokoláda 70% kakao
  • 5 polévková lžíce Kokos strouhaný
  • 4 polévková lžíce Kokos Chips
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 4590.5 mg
  • Vitamín A 4590.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 388.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kompotované loupané broskve pokrájíme na tenké plátky.

  • 2

    V hrnku ohřejeme mléko, nasypeme do něj strouhaný kokos a za stálého míchání mléko přivedeme k varu. Přisypeme kukuřičnou krupici, zamícháme med a pomalu vaříme kaši do zhoustnutí.

  • 3

    1/3 kaše nalijeme do dortové formy, poklademe na ni pokrájené broskve, na ně nalijeme 2/3 kaše a povrch uhladíme. Do zbývající teplé kaše zamícháme nastrouhanou čokoládu, kterou pokryjeme světlou kaši. Povrch uhladíme, posypeme nahrubo strouhaným kokosem - chipsy a necháme koláč vychladnout.

  • 4

    Po vychladnutí (3-4 hodiny) oddělíme od ztuhlého korpusu boky formy, koláč nakrájíme na trojúhelníky a servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu